Ventilatierooster


Een ventilatierooster zorgt ervoor dat uw woon- en werkruimtes constant voorzien zijn van goede ventilatie. Behalve dat het de binnenklimaat zal verbeteren zullen verluchtingsroosters ook geuren en andere (schadelijke) stoffen continu afvoeren. U kunt ventilatieroosters op diverse locaties plaatsen in uw woning. De meest voor de hand liggende is aan de bovenzijde van een kozijn en/of deur. Dit kunt u direct toevoegen aan uw kozijn offerteaanvraag zodat het tegelijkertijd geleverd en gemonteerd zal worden met uw kozijnen. Er zijn diverse types ventilatieroosters waar u uit kunt kiezen. Verluchtingsroosters zijn leverbaar in kunststof en aluminium.

Kleproosters

kozijn vergelijker ventilatierooster kleprooster
Een kleprooster is een vaste rooster die aan een muur gemonteerd wordt. Dit wordt vaak in de buurt van de keuken gedaan zodat geuren e.d. snel afgevoerd kunnen worden. Hierbij wordt lucht 24 uur per dag geventileerd. Het is ook mogelijk om gaas hiervoor te plaatsen zodat u zeker weet dat er geen insecten en vuil naar binnen kunnen komen.

Schuifroosters

kozijn vergelijker schuifrooster ventilatierooster
Een ander type ventilatierooster is een schuifrooster. Hierbij heeft u zelf controle of u deze open of gesloten houdt. Schuifroosters zijn leverbaar in diverse vormen, zowel rechthoekig als vierkant. Verder heeft u de keuze om deze geleverd te krijgen met of zonder gaas.

Draairoosters

kozijn vergelijker verluchtingsrooster ventilatierooster
Wat het meest voorkomt in woningen zijn draairoosters welke aan de bovenzijde van deuren en/of kozijnen geplaatst worden. Deze kunt u eenvoudig bedienen door een klepje open of dicht te schuiven. Er wordt meestal een verlengstuk geleverd zodat u makkelijk hier bij kunt komen. Hier heeft u ook zelf de controle om deze open of dicht te houden.

Waar moet ik op letten met ventilatieroosters?

Indien er nog geen verluchtingsroosters aanwezig zijn in uw woning is het belangrijk om rekening te houden met diverse aspecten. Over het algemeen moet een ventilatierooster altijd open blijven zodat uw binnenklimaat optimaal blijft. Gevolg hiervan is dat dit iets meer geluid met zich meebrengt van buitenaf. Een ander gevolg is dat wanneer het buiten hard waait u een koude trek kan voelen in uw huis. Om dit tegen te houden kunt u uw ventilatie tijdelijk afsluiten en later weer open zetten.