Veelgestelde vragen


Waarom kozijnen kopen?


Waarom zult u nieuwe kozijnen moeten kopen als de huidige nog goed zijn? Net als alle producten hebben kozijnen ook een levensduur welke uiteindelijk vervangen moeten worden. Technologie op het gebied van kozijnen en isolatie blijft men voortdurend verbeteren. Gevolg hiervan is dat wanneer u nu gaat investeren in nieuwe kozijnen u ook een betere isolatie kunt verwachten en hier stookkosten op kunt besparen. Kozijnen welke 30 à 40 jaar geleden geplaatst zijn zullen hoogstwaarschijnlijk niet meer voldoen aan de huidige eisen en kwaliteiten. Een ander reden om te investeren in nieuwe kozijnen is dat deze de waarde van uw woning aanzienlijk zal verhogen.

Wat zijn de prijzen om kozijnen te vervangen?

Prijs voor nieuwe kozijnen worden gebaseerd op diverse aspecten. Hierbij kunt u denken aan hoeveelheid m², inclusief of exclusief montage, type glas (dubbel, HR, HR++ e.d.), formaat van de kozijnen en materiaal. Voor een gemiddeld eensgezinswoning met circa 20m² aan kozijnen kunt u prijzen verwachten van tussen de €12.000,- en €20.000,-. Vraag vrijblijvend offertes aan zodat u preciezere prijzen heeft welke volgens uw specifieke wensen opgemaakt zijn.

Wat zijn de voordelen van kunststof kozijnen t.o.v. houten kozijnen?

Kunststof kozijnen zijn onderhoudsvriendelijker, goedkoper dan houten kozijnen en het hoeft niet om de tijd geschuurd en geschilderd te worden. Lees hier meer over kunststof kozijnen.

Wat is de levensduur van kozijnen?

Elk type kozijn kan een ander levensduur hebben. Dit hangt af van het materiaal en weersomstandigheden welke de kozijnen kan beïnvloeden. Gemiddeld gezien geven bedrijven 10 jaar garantie op hun geleverde kozijnen. Levensduur van een kozijn loopt op van ongeveer 25 jaar tot 75 jaar. Sommige hardhouten kozijnen hebben een levensduur van 75 jaar, maar het is belangrijk dat deze goed onderhouden wordt. Indien er niet wordt geschuurd en geschilderd zal het hout aangetast worden en is de kans groter dat deze sneller wordt afgeschreven.

Wanneer moet ik kozijnen vervangen?

Wanneer u merkbare schade ziet aan uw kozijnen kunt u eerst proberen of deze te repareren zijn. Dit kunnen bijvoorbeeld scheuren zijn in het hout of wat krassen in kunststof of aluminium kozijnen. Hout is eenvoudiger te repareren met diverse hout reparatie kitten die u kunt aanschaffen in diverse bouwmarkten. Wanneer kunststof of aluminium kozijnen beschadigd zijn is het raadzaam om deze door een specialist te laten repareren. De kans dat het fout gerepareerd wordt is namelijk groter dan met houten kozijnen.

Hoe lang duurt het voordat de kozijnen geleverd worden?

Afhankelijk van de hoeveelheid, materiaal en kleur kan de levertijd 2 tot 6 weken zijn. Per leverancier kan dit verschillen en het is in sommige gevallen mogelijk om een spoedlevering in te plannen. Dit zal wat prijziger worden, vraag de leverancier voor meer informatie hierover indien u met spoed nieuwe kozijnen nodig heeft.

Op welke keurmerken moet ik letten?


kozijn vergelijker politie keurmerk

Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW)

Het PKVW-keurmerk betreft een certificaat die kijkt naar hoe goed een woning of een element ervan, in dit geval kozijnen, inbraakwerend zijn. Hierbij wordt bijvoorbeeld gekeken of hang- en sluitwerken goed zijn.

kozijn vergelijker en komo keurmerk

Komo

Het KOMO certificaat houdt in dat een bedrijf voldoet aan de regelgeving die van belang is voor Nederland. Dit betreft onder ander het Besluit bodemkwaliteit en Bouwbesluit 2012.

kozijn vergelijker vkg keurmerk kozijnen

VKG-keurmerk

De Vereiniging Kunststof Gevelelementenindustrite (VKG) is een organisatie waar bedrijven die kunststof ramen en produceren aan kunnen sluiten. De VKG hanteert strenge kwaliteitseisen voor deze bedrijven.

houten kozijn vergelijker fsc keurmerk

FSC-keurmerk

Het FSC-keurmerk is belangrijk voor houten kozijnen. Bedrijven die houten kozijnen leveren en dit keurmerk hebben zijn degene die zich aan de FSC regels hebben gehouden bij het produceren van de houten kozijnen.