Soorten kozijnen

Er zijn verschillende type materialen waar kozijnen van gemaakt kunnen worden. Een kozijn kan gemaakt worden van hout, kunststofaluminium of een zelfs een combinatie van hout en kunststof.

Houten kozijnen

kozijn-vergelijker-houten-kozijnTraditioneel gezien zijn houten kozijnen één van de meest favoriete types. Het geeft een warme en natuurlijke uitstraling wat voor de meeste mensen huiselijker aanvoelt dan aluminium kozijnen. Het is eenvoudig zelf te bewerken en te repareren mocht er (kleine) schade zijn. Verder is het mogelijk om houten kozijnen te schilderen in elk gewenste kleur.
Voor meer informatie over houten kozijnen klik hier.

Kunststof kozijnen

kozijn-vergelijker-kunststof-kozijnDoor de vele mogelijkheden wat kunststof kan aanbieden qua kleur en ontwerp zijn kunststof kozijnen populairder geworden in Nederland. Eén van de belangrijkste reden is dat het minimaal 50 jaar mee kan gaan en het is erg onderhoudsvriendelijk. Met kunststof kozijnen is het niet meer nodig om regelmatig de kozijnen te onderhouden door deze opnieuw te schuren en te verven. Tevens is de kans erg minimaal dat de kleur met de tijd gaat vervagen.
Voor meer informatie over kunststof kozijnen klik hier.

Aluminium kozijnen

kozijn-vergelijker-aluminium-kozijnAluminium is een sterk, duurzaam en licht materiaal. Dit maakt aluminium kozijnen erg geschikt voor ruimtes met grote raampartijen. Aluminium kozijnen bieden een moderne en elegante uitstraling in uw woning. Kozijnen die gemaakt zijn van aluminium zijn over het algemeen beter inbraak- én brandwerend dan houten of kunststof kozijnen.

Voor meer informatie over aluminium kozijnen klik hier.