Schuifpuien of openslaande deuren?


kozijn vergelijken schuifpui

Schuifpuien

Wanneer u uw woning gaat voorzien van nieuwe kozijnen heeft u de mogelijkheid om te kiezen voor een schuifpui in plaats van een normale deur naar de tuin toe. Waarom kiezen voor een schuifpui? Een schuifpui creëert meer ruimte en licht in uw huis. Doordat er geen deuren naar binnen of buiten openslaan kunt u meer meubilair in de buurt van de kozijnen plaatsen. Behalve dat u een bredere doorgang naar uw tuin krijgt zal het ook de waarde van uw woning verhogen. Net als kozijnen zijn schuifpuien leverbaar in allerlei materiaal, kleur en afwerking zodat het een mooi geheel gaat vormen met de rest van uw huis.

Voordat een schuifpui aangeschaft wordt is het belangrijk om te letten of de leverancier één of meerdere keurmerken heeft. Dit zal garanderen dat uw gewenste product voldoet aan bepaalde eisen van de Nederlandse regelgeving of dat het inbraak veilig is welke goedgekeurd is met het Politiekeurmerk.

Een aantal voordelen samengevat:

  • Meer natuurlijk licht in huis
  • Creëert meer ruimte zowel binnen als in de tuin
  • Tuin meer betrekken bij uw woning

Waar moet ik rekening mee houden bij een schuifpui?

Normaliter wordt een schuifpui in één dag geleverd en gemonteerd. Dit kan langer duren indien de schuifpui breder is of bepaalde specificaties heeft. Vraag dit altijd na om ongewenste verrassingen te voorkomen.
Let op dat in de meeste woningen een radiator aanwezig is op de plek waar u een schuifpui wilt plaatsen. Hierbij moet u rekening houden dat u deze van tevoren moet verplaatsen/verwijderen of een andere oplossing voor bedenken.
Nieuwe kozijnen zijn altijd nodig indien u een schuifpui wilt laten monteren waarbij u de huidige deur of openslaande deuren voor gaat vervangen. Indien een bestaande schuifpui vervangen moet worden is het mogelijk dat er geen nieuwe kozijnen nodig zijn. Dit hangt af van de staat van het kozijn, materiaal van de huidige en nieuwe schuifpui en de afmeting hiervan.

Openslaande deurenkozijn vergelijker met openslaande deuren

Openslaande deuren zijn een mooie en authentieke oplossing om toe te passen in uw huis. Het is mogelijk om deze deuren zowel binnendraaiend als naar buiten draaiend te leveren. U kunt openslaande deuren geleverd krijgen in zowel hout, kunststof of aluminium. Voordat u overgaat tot een beslissing is het belangrijk om te kiezen of het materiaal identiek moet zijn als de rest van uw woning. Indien de rest gemaakt is van hout, maar u toch behoefte heeft in een onderhoudsvriendelijk materiaal dan kunt u kiezen voor kunststof. Hierbij kunt u gaan voor kunststof welke gemaakt is met een houtnerf om de look en feel van uw woning te behouden. Normaliter zijn openslaande deuren goedkoper dan schuifpuien, maar meestal scheelt dit niet veel. Vraag daarom meerdere offertes aan om de beste kwaliteit en prijs te vinden.

Een aantal voordelen samengevat:

    • Mooie en nostalgische uitstraling
    • Creëert een grotere doorgang dan een schuifpui

Waar moet ik rekening mee houden bij openslaande deuren?

Wanneer het (hard) waait is de kans groot dat een deur kapot kan waaien wanneer deze open staat en tegen een muur stoot. Dit kunt u natuurlijk oplossen door een haakje te laten plaatsen.
U moet rekening houden met de ruimte die de deuren nodig hebben om (volledig) te openen. Hierdoor is het niet altijd mogelijk om meubilair direct aan uw kozijnen te plaatsen.
Afhankelijk van de huidige structuur moeten de kozijnen ook vervangen worden zodat openslaande deuren gemonteerd kunnen worden.