Kozijnen prijzen


Wat zijn prijzen voor kozijnen?kozijn vergelijker prijs

Afhankelijk van uw materiaalkeuze, grootte en hoeveelheid kan een kozijn een paar honderd euro tot duizenden euro’s kosten. Behalve een kozijn bestaan er opties die u kunt kiezen om tegelijkertijd met uw kozijnen geleverd en gemonteerd te krijgen wat de prijs van de kozijnen zal verhogen. Dit kan bijvoorbeeld een inzet raamhor of deurhor zijn. Verder is het mogelijk om kozijnen zelf te monteren welke u duizenden euro’s kan besparen, maar dit brengt meer risico’s met zich mee. Lees hier meer over het zelf monteren of laten plaatsen van kozijnen.

Houten kozijn prijzen

Houten kozijnen worden vaak gekozen omdat hout zorgt voor een warme en huiselijke uitstraling in een woning. Men kan kiezen uit een verschillende type hout welke ook prijsbepalend zijn. Let hierbij wel of ze een FSC-keurmerk hebben zodat u gegarandeerd hout krijgt welke volgens de juiste regels geproduceerd zijn. Afhankelijk van de type hout die u kiest kunnen de kosten variëren. Prijs van een vaste kozijn kan ongeveer € 800,- p/m² kosten inclusief montage en HR++ glas. Dit hangt weer af van de leverancier en welke opties u toe gaat voegen aan uw kozijn zoals een ventilatierooster of hor.

Kunststof kozijn prijzen

Kunststof kozijnen zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. Ten opzichte van houten kozijnen zijn kunststof kozijnen erg onderhoudsvriendelijk. Hier is bijvoorbeeld geen regelmatige schilderbeurt nodig wanneer verf afbladdert en je hoeft niet nauw te letten op houtrot. Qua prijs is kunststof het voordeligst ten opzichte van houten en aluminium kozijnen. Gemiddeld gezien kunnen kunststof kozijnen circa 15% goedkoper zijn dan houten kozijnen wat ongeveer € 720,- p/m² kost inclusief montage en HR++ glas.

Aluminium kozijn prijzen

Aluminium kozijnen zijn duurder dan houten en kunststof kozijnen. Aluminium is een product welke erg sterk en licht is, dit maakt het zeer geschikt voor ruimtes met grote raampartijen. Tevens is het in vergelijking met houten en kunststof kozijnen meer brand- en inbraakwerend. Prijzen lopen gemiddeld op vanaf € 860,- p/m² inclusief montage en HR++ glas.