Isolatie bij aluminium kozijnen


kozijn vergelijker aluminium kozijnen isolatieAluminium kozijnen zijn kwalitatief erg sterk en zien er elegant uit. Waarbij de isolatiewaarde van aluminium kozijnen vroeger slechter dan houten of kunststof kozijnen waren is dat nu veel beter geworden. Voorheen waren aluminium kozijnen op het gebied van isolatie erg slecht, maar nadat ze in de afgelopen jaren voorzien zijn van thermische onderbreking is de waarde sterk omhoog gegaan. Dit houdt in dat het een goede isolatiewaarde, ook wel bekend als een U-waarde, heeft waardoor de stookkosten voor de winterperiodes omlaag gaan.

In een bouwbesluit is besloten dat de huidige isolatie eisen ten behoeve van woningen op z’n hoogst een U-waarde van 4,2 W/m²K mag hebben. Des te lager de U-waarde des te hoger en beter de isolatie is. Afhankelijk van welk type aluminium men gebruikt kan deze een U-waarde hebben tussen de 2 en 4 W/m²K. In combinatie met goed isolerend glas kan de U-waarde zelfs 1 W/m²K worden bij aluminium kozijnen. Wanneer alle type kozijnen, dus houten kozijnen, kunststof kozijnen en aluminium kozijnen, met dezelfde aspecten zoals HR++ glas met elkaar gaat vergelijken dan zal aluminium op nummer 1 staan met betrekking tot isolatie. Een goed geïsoleerde woning is altijd goed voor de waarde van jouw woning. Dit zal de waarde van je woning aanzienlijk verhogen en het ziet er natuurlijk mooi en verzorgd uit.

Nog niet helemaal overtuigd? Lees hier alles over aluminium kozijnen, of wilt u toch meer weten of houten kozijnen of kunststof kozijnen?