Horren

Een hor is altijd handig om bladeren, insecten en ongedierte buiten te houden. Horren zijn leverbaar in allerlei vormen en maten. Afhankelijk van uw type raam of deur kunt u aangeven waar uw voorkeur naar uit gaat. Het wordt geadviseerd om dit tegelijkertijd te bestellen met uw kozijnen. Zo kan het direct op maat gemaakt en gemonteerd worden wanneer u de kozijnen besteld.
Speciaal voor mensen met allergieën is pollenwerend gaas op de markt gekomen. Dit kunt u in uw horren geplaatst hebben zodat u in de lente minder last zult hebben van hooikoorts. Vraag naar alle opties en mogelijkheden bij uw offerteaanvraag en/of leverancier.

Rolhor

kozijn vergelijker raam rolhor
Een rolhor kunt u zowel horizontaal als verticaal rollen en deze zal afhankelijk van het model vastklikken aan een veersysteem of met een magneet. De meeste rolhorren zijn zowel aan de binnenzijde als buitenzijde van een raam te monteren. De geleiders en cassettes van een rolhor zijn leverbaar in diverse kleuren. Verder heeft u ook een mogelijkheid om te kiezen uit diverse kleuren gaas of gaas welke ook pollen uit lucht filtert. Dit is voor mensen met allergieën voor bijvoorbeeld pollen ideaal aangezien dit type gaas alle pollen niet naar binnen laat.

Raam inzethorkozijn vergelijker raam inzethor

Inzethor is de ideale oplossing om deze te gebruiken bij draai-kiepramen. U kunt uw raam openen zonder dat u na hoeft te denken om een hor in te zetten of uit te rollen. Dit is geschikt voor zowel een kunststof, houten of aluminium draai-kiepraam. U kunt inzethorren zonder gereedschap in de raamopening zetten en weer eruit halen.

Hordeur

kozijn vergelijker plisse hordeur
Een ander optie is een hordeur welke u eenvoudig zelf kunt plaatsen of kunt laten plaatsen. De standaard hordeur is een tweede deur die u aan de binnenkant bevestigd. Verder is het ook mogelijk om voor een rol hordeur te kiezen. Deze moet u volledig uitrollen zodat het vast zit aan een magneet of veersysteem. Voordeel hiervan is dat er geen tweede deur voor de oorspronkelijke deur geplaatst is. Naast een rol hordeur heeft u ook de optie om te kiezen voor een plissé hordeur. Werking is gelijkwaardig als die van de rol hordeur, maar met een plissé hordeur zou u de hordeur half open/gesloten kunnen houden zonder dat deze terug rolt.